Cordaad Welzijn Goedbezig Heeze-Leende

Tips voor vrijwilligers


Wanneer je via goedbezigheezeleende.nu in contact bent gekomen met iemand is het verstandig een afspraak voor een kennismakingsgesprek te maken om te kijken of het klikt. Ook hier is bewust omgaan met je veiligheid van belang. De Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende heeft voor jou de volgende tips opgesteld die je als richtlijn kunt hanteren:

Tip 1: Wanneer je als particulier op zoek bent naar hulp, en je zoekt hier ondersteuning bij, dan kun je een afspraak maken om samen met een van onze medewerkers een advertentie op te zetten.

Tip 2: Wil je liever niet gelijk bij  je thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid zoals de bibliotheek of een café in de buurt.

Tip 3: Vraag degene met wie je contact gelegd hebt om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 4: Neem een vriend of familielid mee naar je kennismakingsgesprek.

Tip 5: Vertrouw op je gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon in jou op? Wat maakt dat je je zo voelt? Wil je met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

Tip 6: Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar en/of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst, kun je samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 7: Vraag een hulpaanbieder om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De VOG is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van een persoon geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Dit kan de hulpaanbieder bij de gemeente aanvragen. Lees meer hierover op de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Tip 8: Houd de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende op de hoogte. Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

De Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende wenst je veel succes toe met het vinden van de geschikte persoon voor jouw hulpvraag. Heb je nog andere tips of suggesties om goedbezigheezeleende.nu nog beter te maken? Laat het ons weten!

Like ons op Facebook en volg ons op Instagram