Cordaad Welzijn Goedbezig Heeze-Leende

Een geweldig aanbod voor vrijwilligersorganisaties!

Hallo!

We hebben een GE-WEL-DIG aanbod voor jullie!

Naast maatschappelijke organisaties weten ook bedrijven de vrijwilligerscentrales van Cordaad Welzijn steeds beter te vinden. We hebben een geweldig aanbod van adviesbureau Areaal Advies.

Areaal Advies aan het woord:
‘’Areaal Advies wil graag sociaal maatschappelijke impact maken door tijd en mensen beschikbaar te stellen om één op één hulpvragen van vrijwilligersorganisaties op te pakken. De adviseurs van Areaal Advies werken met veel plezier aan het verbeteren van specialismen zoals: ruimtelijke economie (bijv. detailhandel en horeca), vastgoed, duurzaamheid en de duurzame bezoekerseconomie (duurzaam toerisme)’’ Meer informatie staat op www.areaaladvies.nl

Areaal kan gratis hulp bieden bij:

-        Duurzaamheid

o   Opzoeken en aanvragen van subsidies om je accommodatie te verduurzamen. Meedenken over passende en haalbare verduurzamingsmaatregelen voor je accommodatie.

-        Algemene subsidieverlening en -aanvraag

o   Hulp bij het opzoeken en aanvragen van algemene gemeentelijke subsidies, bijvoorbeeld voor evenementen.

-        Accommodatie

o   Meedenken over mogelijke aanpassingen aan de huidige accommodatie, informatie over contractuele zaken.

-        Social media

o   Opzetten van social media accounts en uitleg over het plaatsen van berichten op Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube en TikTok.

-        Vormgeving

o   Meehelpen bij het opstellen en implementeren van een huisstijl in documentatie, mailing en op social media accounts.

-        Statuten/jaarplannen/visies

o   Het opstellen en/of wijzigen van statuten, jaarplannen, visies.

-        Bezoekers

o   Indien van toepassing: het trekken van bezoekers en het vinden van een doelgroep.

Naast het geven van advies kunnen zij dus ook (deels) helpen met het implementeren binnen jouw organisatie. Is dat geen geweldig aanbod?

Interesse?
Areaal Advies organiseert dit mooie aanbod in samenwerking met de vrijwilligerscentrales van Cordaad Welzijn. Heb je interesse? Laat het ons dan vóór 29 februari weten via vcb@cordaadwelzijn.nl. Omschrijf in je mail duidelijk wie jullie zijn en waarbij je hulp kunt gebruiken en waarom Areaal Advies juist jullie moet helpen. Dit mogen ook meerdere onderwerpen uit de lijst hierboven zijn.

Areaal Advies kan slechts een beperkt aantal hulpvragen behandelen*. Voor 15 maart hoor je van ons of jouw hulpvraag gekozen is. Goed om te weten: Areaal Advies komt tijdens het (eenmalige) traject graag bij jouw organisatie op bezoek, dit zal op 22 maart zijn. Dien dus alleen een hulpvraag in als je op 22 maart beschikbaar bent!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met je lokale coördinator van de vrijwilligerscentrale.

 

* Areaal Advies kiest een hulpvraag op basis van de volgende criteria:

  1. Relevantie
    Areaal Advies beschikt over een aantal expertises. Hoe passender de hulpvraag, hoe groter de kans dat deze volledig kan worden opgelost.
  2. Haalbaarheid
    Areaal Advies houdt van een uitdaging, maar is gelimiteerd in de tijd en mankracht die het aan hulpvragen kan schenken.
  3. Aard van de vrijwilligersorganisatie

Bij twee vergelijkbare hulpvragen zal een organisatie die zich inzet voor algemeen, sociaal welzijn voorgaan op een organisatie die dit minder expliciet doet. De keuze is aan Areaal Advies zelf en daarover zal geen verdere verantwoording afgelegd worden.

We moedigen alle verenigingen en maatschappelijke organisaties van harte aan om hun hulpvraag te sturen!

 

 

 

26.01.2024