Cordaad Welzijn Goedbezig Heeze-Leende

Aanbod lezingen en workshops

Lezing Vrijwilligersverzekering 2017

Op dinsdag 10 oktober 2017 a.s  om 19:30 uur organiseren we in samenwerking met Vrijwilligersnet Nederland een lezing over de Vrijwilligersverzekering.
Voor iedere vrijwilliger uit Heeze, Leende en Sterksel heeft de gemeente Heeze-Leende namelijk een vrijwilligersverzekering afgesloten. Wilt u weten hoe dit voor u geregeld is, meld u dan aan via vrijwilligerscentralehl@cordaadwelzijn.nl.   Aanmelden is gewenst! De lezing vind plaats in Dorpshuis 't Perron.
Wilt u meer informatie dan kunt u bellen naar de coordinator van de Vrijwilligerscentrale via 06-20372237 of mailen naar vrijwilligerscentralehl@cordaadwelzijn.nl of marlonkorsten@cordaadwelzijn.nl met als onderwerp 'Lezing Vrijwilligersverzekering'

 

 

Workshop Werven van vrijwilligers 


Je bent als vrijwilligersorganisatie op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Je hebt je eigen vrijwilligers al benaderd, een vacature op www.goedbezigheezeleende.nu geplaatst en misschien een oproepje in de krant geplaatst. Helaas zonder resultaat. Wat nu? Zijn er nog andere manieren om nieuwe vrijwilligers te vinden waar je nog niet aan hebt gedacht?
Als vrijwilligersorganisatie, als coördinator of in een andere rol waarin je met werving van vrijwilligers te maken hebt, kan het heel verfrissend zijn om je wervingsmethoden eens onder de loep te nemen.
De Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende organiseert een workshop ‘Werven van vrijwilligers’. Daarin gaan we aan de slag met verschillende onderdelen van het werven, zoals de doelstelling, doelgroep, drijfveren, boodschap en middelen.
Deze workshop gaat over het succesvol werven van vrijwilligers. Je leert hoe je kunt inspelen op de motivatie en wensen van vrijwilligers. In een persoonlijk plan van aanpak bepaal je de aandachtspunten voor jouw organisatie.
Daarnaast bespreken we vragen als: Welke huidige manieren van werven bevallen goed? Kunnen deze mogelijk worden uitgebreid of verbeterd? De cursus bestaat uit een 2 uur durende workshop  met een persoonlijk plan van aanpak als resultaat.

De Workshop Werven van vrijwilligers vind plaats op dinsdag 14 november bij Dorpshuis Valentijn in Sterksel van 19:30 – 21:30 uur. Aanmelden kan via vrijwilligerscentralehl@cordaadwelzijn.nl o.v.v. workshop werven van vrijwilligers voor 10 november a.s. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers.


 

05.10.2017