Advertentienummer: V1975

Advertentie details

Thema (soort werk):
Hulpverlening/ Gezondheidszorg
Voor wie:
Individuen/ Anderstaligen
Waar:
Heeze
Leende
Sterksel
Wanneer:
Anders/ In Overleg
Vraag/aanbod:
Vrijwilliger(s) gevraagd

Lange omschrijving

Cordaad Welzijn zoekt voor de tak Vluchtelingenwerk voor de gemeente Heeze-Leende, sociale begeleiders voor haar statushouders. Het werk als sociaal begeleider is grensverleggend , heel boeiend en het ondersteunen van statushouders geeft vooral veel voldoening. Belangrijk om te weten is dat er altijd back up en ondersteuning is, zowel van de coördinator als van collega’s. Binnen de groep van sociaal begeleiders is veel kennis, vooral opgedaan door ervaring. Iedereen staat altijd klaar om de ander te helpen. Op jouw beurt kun je met je eigen levenservaring bijdragen aan het vergroten van die kennis en ook jouw ervaringen zijn waardevol.

 

Op het moment dat vluchtelingen een geldige verblijfsstatus krijgen, worden ze een statushouder. Vanaf dat moment kunnen zij een woning toegewezen krijgen in onze gemeente.

Als dat gebeurt, verhuizen zij binnen 2 weken vanuit het AZC naar hun nieuwe huis. Het kan een alleenstaande zijn, een heel gezin of iemand die nog wacht op de rest van het gezin (gezinshereniging). Op het moment van toewijzing van een woning, valt de statushouder onder de zorg van Vluchtelingenwerk. Er worden sociaal begeleiders toegewezen (altijd op vrijwillige basis en minimaal 2 personen).

 

Sociale begeleiders helpen deze mensen met verschillende zaken, zoals o.a.:

  • Inrichting van de woning
  • Inschrijving bij de gemeente
  • Aanvragen van de uitkering
  • Inschrijving op school (ouders m.b.t. inburgering en kinderen)
  • Aanmelden bij de huisarts
  • Wegwijs maken in de gemeente (winkels, apotheek, etc)
  • Praktische zaken zoals afsluiten van verzekeringen

Het huidige team van sociaal begeleiders is bevlogen, enthousiast en op zoek naar uitbreiding.

Tegenprestatie

De mensen waar je vrijwilligerswerk voor doet, zijn blij wanneer je komt. Uit ervaring weten we dat veel hulpvragers jouw inzet zeker op prijs stellen. 

Wat we beloven is dat vrijwilliger zijn bij vluchtelingenwerk enorm veel voldoening zal geven. Het is niet voor niets dat sommige vrijwilligers al meer dan 30 jaar werken als sociaal begeleider.

Als je vrijwilliger bent bij Cordaad Welzijn val je onder het vrijwilligersbeleid van Cordaad Welzijn. Je bent dan verzekerd, krijgt een reiskostenvergoeding en we nodigen je een aantal keer per jaar uit voor een gezellig samenzijn met andere vrijwilligers van Cordaad Welzijn binnen Heeze-Leende . Je wordt begeleid door een coördinator en er worden trainingen en vrijwilligersbijeenkomsten georganiseerd.