Advertentienummer: M2263

Advertentie details

Wanneer:
Wekelijks
Vraag/aanbod:
Maatje gevraagd
Thema:
Sociaal contact

Lange omschrijving

De vrolijke spontane sociale Rian is op zoek naar gezelschap. Rian is al wat ouder maar nog jong van geest. Ze komt graag onder de mensen en zit niet verlegen om een praatje. Rian heeft een oogziekte en ziet daarom heel slecht. Dit betekent dat ze niet meer alleen op pad kan. Het liefste wil ze samen erop uit maar een kopje koffie drinken of een spelletje Rummikub spelen vindt ze ook altijd erg gezellig. Lijkt het je leuk om haar te ontmoeten? Neem dan contact op met MEE!

Tegenprestatie

Vrijwilligers kunnen altijd terecht bij MEE bij onduidelijkheden, problemen of gewoon voor een luisterend oor. Daarnaast biedt MEE workshops aan waaraan vrijwilligers gratis kunnen deelnemen. Hoe herken je als vrijwilliger een beperking en hoe ga je hiermee om? Hoe kun je een bijdrage leveren aan de versterking en activering van het netwerk wanneer er sprake is van een beperking?

 MEE De Meent Groep heeft een aantal workshops ontwikkeld die de kennis én vaardigheden van vrijwilligers vergroten. De docenten (MEE-consulenten) hebben jarenlange praktijkervaring in het ondersteunen van mensen met een beperking. Zij weten waarover ze het hebben en wat in welke situatie werkt en waarom.

 Het programma bestaat uit workshops op het gebied van het herkennen van en leren omgaan met mensen met een beperking (Sociale Netwerk Versterking) en ontmoetingsbijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen.